Anual puteți cere Statului să redirecționeze către un ONG 2% din impozitul pe venit pe care l-ați plătit. Și noi încercăm anual să strângem aceste formulare de la cât  mai mulți prieteni. Termenul de depunere al acestor formulare este de obicei luna mai ulterior anului pentru care se face decontarea.

Decontarea se face mai greu, dar în ultimii ani a mers un pic mai bine. Desigur că nu sunt lipsite de peripeții aceste perioade, în sensul că apar modificări în perioada de decontare, se anulează formulare pe motive neîntemeiate,  există frecvente probleme ale programului informatizat de administrare al acestor date și al decontărilor. În principiu, cu toate problemele descrise, noi încercăm anual să strângem cât mai multe formulare.

De fiecare dată datele pentru completarea acestui formular rămân aceleași:
Denumire entitate nonprofit : Asociația “Aripi pentru ingeri”
Cod de identificare fiscală: 29232084
Cod bancar (IBAN): RO72.BRDE.426S.V477.2635.4260

Depuneți formularul sau trimiteți-l prin poștă ca scrisoare recomandată la Administrarea Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Adresele sunt aici : Adrese AF

Termenul pentru depunerea declarațiilor este 25 mai 2012, dupa aceasta data contribuabilii pierzand dreptul de exercitare a optiunii.Conform O.G nr. 92/2003, art. 11, alin. (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vriunei persoane fizice sau juridice” care a directionat suma de 2%. Donatorii, in caz ca doresc, pot sa comunice asociatiei faptul ca au depus formularele respective.